Olifant Doodt Stroper In Zuid-Afrikaans Natuurpark

Published Nov 03, 21
6 min read

Beste Reistijd Zuid-afrika

* Visum en vaccinatie informatie correct op 14 januari 2020. Deze informatie is gevonden op . Zorg dat je altijd up-to-date informatie opzoekt bij officiële bronnen voordat je je reis boekt. – Wat te doen in Kaapstad: 15 tips– De beste tips voor de Garden Route van Zuid-Afrika– Top 10 Zuid-Afrika van een reisjournalist– Kitesurfen in Zuid-Afrika: de wind achterna op de Westkaap Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.

In Zuid-Afrika zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die van ons. Het land is het hele jaar door goed te bezoeken. De herfst en winter zijn erg geschikt voor het maken van safari’s in deze omgeving. Deze regio is droog en de vegetatie is laag waardoor er grote kans is op het zien van veel wild.

Rondreis Zuid Afrika - Alles Over Reizen Naar Zuid Afrika

Hou wel rekening met koude nachten en ochtenden (Knysna). Warme kleding wordt aangeraden tijdens de safari. De maand oktober is een goede safari-maand. Door de eerste regenval loopt het struikgewas langzaam uit, hetgeen zorgt voor frisse groene kleuren. Het wild is nog prima te spotten. In de overige maanden is het spotten moeilijker door het dichte struikgewas.

Het mooiste reisaanbod voor het Krugerpark + tips!Krugerpark Alle tips, reviews en reizen vind je op Afrika.nl


Krugerpark Vakantie 8 dagen Safari Lodge - Zuid-Afrika ReizenZuid-Afrika reisinformatie - 333travel


Dit heeft zelden effect op de safari. De maanden zijn uitstekend voor vogelliefhebbers door de aanwezigheid van veel trekvogels. December en januari zijn erg warm. In december is het bovendien druk i. v.m. de schoolvakantie in Zuid-Afrika. Bij Kaapstad en de westkust begint de lente, wat zeer aangename temperaturen betekent.

Zuid-afrika Reizen ~ Individuele Rondreizen Op Maat

Dit is de zomerperiode met zeer aangename temperaturen, met februari als warmste maand van het jaar. Voor een strandverblijf in de Kaapregio of Eastern Cape is dit een goede periode. In december is het erg druk i. v.m. de schoolvakantie in Zuid-Afrika - Tsitsikamma National Park. De lokale bevolking heeft het vaak over vier seizoenen in 1 dag in deze periode en het weer is erg onvoorspelbaar.

Bouwstenen Kruger Park » individuele rondreizen   Riksja TravelBouwstenen Kruger Park » individuele rondreizen Riksja Travel


In Kaapstad en langs de Tuinroute zijn de temperaturen laag en maakt vooral de zeewind het fris. Regenbuien zijn meestal kort en hevig, waarna de zon weer snel schijnt. In Hermanus zijn walvissen te zien. Zuid-Afrika heeft niet echt een duidelijk regenseizoen zoals die elders in de wereld bekend staat.

Korte Reis Zuid-afrika - Johannesburg & Krugerpark

Als het regent in Zuid-Afrika dan is dat doorgaans in de middag met korte en hevige buien. Voornamelijk aan de kust van de Indische oceaan kan het benauwd aandoen waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden. Het begin van het regentijd in Zuid-Afrika start met het oplopen van de temperatuur en in de middag gaat het steeds vaker regenen.

Dit zijn dan ook de natste maanden in Zuid-Afrika waarbij ook de luchtvochtigheid het hoogst is. Het 'regenseizoen' in Zuid-Afrika loopt ten einde in deze twee maanden. De nachten worden kouder maar zijn nog steeds aangenaam (Addo Elephant Park).

Vakantie Zuid-afrika? - Reistips - Rondreizen - Ervaringen

Zuid-Afrika is een prachtige en fascinerende vakantiebestemming. Jaarlijks reizen duizenden toeristen af naar dit vakantieoord om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Kaapstad en de verschillende natuurparken. Bij het boeken van een (rond)reis door Zuid-Afrika is het belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd Zuid Afrika. Hoewel Zuid-Afrika het gehele jaar door geschikt is voor een vakantie, dien je wel met een aantal zaken rekening te houden.

Wat is voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika de beste reisperiode? Zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden? Wat je moet weten over de temperatuur in Zuid-Afrika Aangezien Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoen omgedraaid in vergelijking met Nederland. Je kunt de Nederlandse zomer dus inwisselen voor de Afrikaanse winter, en andersom geldt precies hetzelfde.

Beste Reistijd Zuid-afrika - Bekijk Het Advies Van Een Local

Uiteraard is de gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ook afhankelijk naar welk gedeelte je afreist. Zuid-Afrika kent namelijk een zeeklimaat, een mediterraan klimaat, een woestijnklimaat, een steppeklimaat en tenslotte ook nog een tropisch klimaat. Over het algemeen kun je zeggen dat de maanden mei tot oktober de beste maanden zijn om een bezoek te brengen aan Zuid-Afrika.

De beste reistijd Zuid-Afrika voor een bezoek aan het Krugerpark Ben je een fervent liefhebber van wilde dieren en wil je deze graag in levende lijve zien? Dit kan bijvoorbeeld in het Krugerpark. Als dit een droom van je is, dan doe je er goed aan om Zuid-Afrika te bezoeken tijdens de wintermaanden.

Goedkope Vakantie Zuid-afrika 2021 - Vergelijk Pakketreizen

De wilde dieren concentreren zich in deze periode niet alleen rondom de drinkplaatsen, maar ook is het overdag niet zo warm en groen. Tijdens de zomerperiode is het vanwege al het groen en hoge gras een stuk lastiger om leeuwen, giraffen en antilopen te spotten. En dat is voor jou nu juist wel de reden dat je een vakantie boekt naar Zuid-Afrika.

Bovendien kan er ook flink wat regen vallen. Wil je liever tijdens het hoogseizoen een reis boeken naar Kaapstad? Doe dit dan vanaf half november tot ongeveer begin januari. De temperatuur loopt dan op naar zo’n 30 graden Celsius en ook aan de stranden van Kaapstad en Durban is het dan heerlijk vertoeven.

Blog: Wat Is De Beste Reistijd Voor Zuid-afrika?De rest van de tijd is het wel wat drukker, maar je geniet er absoluut van het mooie weer. Als je wilt kun je in Kaapstad zelfs de jaarwisseling vieren. Je bent in ieder geval verzekerd van een warme overgang van oud naar nieuw. Wel moet je rekening houden met veel drukte vanwege de schoolvakanties.

Dit betekent dat warme kleding tijdens deze onmisbaar is. Deze kou is er omdat deze plaatsen zo’n 1. 700 meter boven de zeespiegel liggen. Gelukkig schijnt overdag wel de zon. Je kunt ook in de zomermaanden een bezoek brengen aan deze twee plaatsen, maar houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden wat natter is in Johannesburg en Pretoria.

De Beste Reistijd Zuid-afrika? Bepaal Eerst Wat Je Wilt Zien!

Tips voor reizen naar Zuid-Afrika Wil je graag wandelen in Zuid-Afrika of ben je liefhebber van buitenactiviteiten? De maanden juni tot en met september zijn bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten. Je hebt dan bovendien de meeste kans om wilde dieren te zetten. Verblijf je in de oostelijke hooglanden? Neem dan altijd een winterjas mee, want ’s nachts kan het erg koud zijn.

Het is zwoel en tropisch langs de Indische Oceaan. Bovendien wordt deze regio gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. Lesotho kun je maar beter ontwijken. In de zomer kan het daar soms uitlopen op overstromingen en daar wil je liever niet bij zijn. Zuid-Afrika is op zijn mooist tijdens het voor- en najaar.

Dit Zijn Ze: De Mooiste Bezienswaardigheden In Zuid-afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika? Accurate info over beste reistijd Z-AZuid-Afrika: Rondreis Krugerpark, Zulu en Drakensbergen - safari-planner.com


Probeer de schoolvakanties (december en januari) in Zuid-Afrika zoveel mogelijk te vermijden. Er is dan sprake van topdrukte en bovendien schieten de prijzen van accommodaties ook dan fors omhoog. Goedkoop op reis naar Zuid-Afrika Wil je goedkoop op vakantie naar Zuid-Afrika? Zorg dan dat je je vakantie zo vroeg mogelijk van tevoren boekt.

Navigation

Home

Latest Posts

Welke Landen Vakantie

Published Apr 03, 22
7 min read

Welk Land Mag Je Op Vakantie

Published Mar 31, 22
8 min read

Wanneer Is Mei Vakantie 2021

Published Mar 10, 22
7 min read