Zuid-Afrika Beste Reistijd

Published Nov 10, 21
10 min read

Rondreis Door Zuid-afrika Noord En Oost

Veelzijdige rondreis door Zuid-Afrika Met hoge verwachtingen beginnen en terugkeren met het gevoel dat de verwachtingen duidelijk overtroffen zijn. Grote kans dat je dat overkomt na een rondreis door Zuid-Afrika. Zoals de locals zelf zeggen: soveel daar om te sien en te ervaar! Nadat je veilig geland bent in Johannesburg en de overdracht van de huurauto is afgerond, kan het avontuur beginnen! In een snel tempo maak je kennis met een opvallend gevarieerd landschap, ga je in natuur- en wildparken op zoek naar wilde dieren en bezoek je multiculturele wereldsteden als het fascinerende Kaapstad.

De keuze aan hotels en routes is enorm. Bij een individuele rondreis of groepsrondreis van TUI zijn ze beide vooraf vastgelegd. Handig! Bedenk wel dat het er in onze winter zomer is en omgekeerd. De Big Five in Kruger National Park Altijd al eens oog in oog willen staan met een leeuw, buffel of olifant? Ga dan beslist naar het Kruger National Park tijdens je rondreis Zuid-Afrika.

Al rijdend in je eigen (huur)auto geniet je hier volop van de gevarieerde natuurlandschappen, waarin je op zoek gaat naar een leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en een kudde olifanten. Maar ook vele andere diersoorten leven in het Kruger Nationaal Park. Sta verstelt van de lange nekken van de giraffes, aanschouw de prachtige strepen van de zebra, luister naar de grappige geluiden van de bavianen en schrik niet als er ineens een krokodil uit het water opduikt.

Reizen In Zuid-afrika - Safari, Backpacken & Duiken

Gelegen in de provincie Westkaap met het ultieme herkenningspunt: de Tafelberg. De klim naar de grote brede top is niet de makkelijkste klim, maar zeker de moeite waard. Op een hoogte van ruim 1. 000 meter ben je hier voor even in de zevende hemel. Wat een prachtig uitzicht op Kaapstad, de groene omgeving en knalblauwe zee! Eenmaal met beide benen op de grond bezoek je bezienswaardigheden als de Victoria en Alfred Waterfront, Kasteel de Goede Hoop en Green Market Square.

Westkaapse wonderstruik Heb je na alle sensatie even rust nodig? Strijk dan tijdens een rondreis Zuid-Afrika neer op een van de uitgestrekte witte stranden in Westkaap. Een plek waar je met een beetje geluk walvissen spot. Andere noemenswaardige bezienswaardigheden in Westkaap zijn Westcoast National Park met meer dan 350 vogelsoorten en de Cederbergen met zijn bizarre rotsformaties.

Wat tulpen zijn voor de Nederlandse export, is rooibos voor Zuid-Afrika. Wie benieuwd is naar deze Westkaapse wonderstruik, komt mee op een 2 uur durende excursie, waar je alles hoort over de thee. En voor de echte foodies onder ons is er een boeiende Rooibos Route. Ben je meer een wijnliefhebber? Proef dan de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen in Wijnlanden.

De Beste Reistijd Voor Zuid-afrika: Verschillen In Het Land

Zuid-Afrika is een bestemming waar je prima het hele jaar door kunt reizen. Houd er rekening mee dat de seizoenen het tegenovergestelde zijn aan die van ons. Dus in onze zomer is het daar winter, in onze lente is het daar herfst. De lente, , en herfst, worden beschouwd als de beste reistijd.

De zomer, eind , betekent regen en mist in bepaalde gebieden en in de laaggelegen gebieden soms zeer warme dagen. Langs de Indische Oceaan kan het zwoel en tropisch zijn, met een hoge luchtvochtigheid. Het regent in deze periode wat vaker en intensiever, maar van een echt regenseizoen is in Zuid/Afrika geen sprake.

Vakantie Zuid-Afrika? Ga op een onvergetelijke safari » ANWB14 daagse exclusieve reis met bezoek aan Krugerpark & Wijnlanden (inclusief 3 daagse Rovos Rail treinreis) - Zuid-Afrika Specialist


Vakantie Zuid Afrika   De wereld in één land - 333travelSafari & Wijn Reis Zuid-Afrika Official Travel Company


Het is een groot land en dus grote verschillen per regio! In Swaziland en Lesotho kan het hevig onweren in de zomer. De winter, , is koeler en droger, dus ideaal om te wandelen en buitensport activiteiten te ondernemen. Doordat de vegetatie dunner is en dieren drinken bij rivieren en andere vast waterplaatsen, is dit ook de beste tijd voor om wilde dieren te spotten! In de oostelijke hooglanden kunnen de nachten koud zijn en kan het zelfs vriezen.

Ontdek De Verborgen Diversiteit Van Zuid-afrika

Kaapstad is in deze periode juist relatief nat. Het regenpatroon van Kaapstad is omgekeerd aan de andere grote steden. In juni tot augustus (winter op het zuidelijk halfrond) komt de zon tussen 7 en 8 uur op. De zon gaat onder tussen half 6 en half 7 ‘s avonds. In de ochtend is het koel.

Dit is het tijdstip waarop de dieren actief zijn en tevoorschijn komen. Ieder seizoen heeft zijn voordeel: In de winter heb je de meeste kans om dieren op vlaktes te zien. Dit omdat de bomen geen of weinig bladeren dragen en de dieren minder verkoeling hoeven te zoeken onder dicht struikgewas.

In de zomer komen de dieren het meeste bij water voor om hier verkoeling te zoeken. Je kunt dus rustig bij een waterhole gaan zitten wachten op dieren die komen drinken. Sommige dieren houden het echter wel uit op de hete vlaktes. De pittoreske havenstad Hermanus op circa 1,5 uur rijden vanuit Kaapstad, staat bekend om één ding; walvis spotten.

Safari Zuid-afrika Rondreizen - Zuid-afrika Reizen

Het walvissenseizoen aan de zuidkust in Zuid-Afrika ligt .

Review geschreven door Astrid Veerkamp op 20 april 2017 Een bezoek aan Zuid-Afrika is niet compleet zonder een safari. Kruger is het bekendste park en het grootste. Trek er minstens vier dagen voor uit. Self-drive is een geweldige ervaring, een 4wheel is niet nodig. Let niet alleen op de Brell, de big 5; Buffel, Rhino, Elephant, Leopard, Lion.

Absoluut niet vergeten om een camera en een verrekijker mee te nemen (Krugerpark). Mocht je niet zoveel tijd hebben, denk dan eens aan het kleinere, maar minstens zo interessante Hluhluwe-i, Mfolosi National Park in Kwa, Zulu-Natal Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers .

Beste Reistijd Zuid-afrika: Vliegtijd En Beste Maand

De beste reisperiode Zuid-Afrika De beste reistijd voor een reis naar Zuid-Afrika wordt voor een belangrijk deel bepaald door doel waarom u het land bezoek en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn. Over het algemeen is Zuid-Afrika het gehele jaar goed te bereizen. Het land is gigantisch, dus daarom zijn de condities nooit overal hetzelfde.

De , het gebied van Kaapstad tot Port Elizabeth, heeft een mediterraans klimaat met een droge en warme zomer. In de periode tussen is het warm en droog. Met name de maanden zijn ideaal om te relaxen op de stranden van Kaapstad tot Port Elizabeth. In de wintermaanden koelt het af aan de zuidkust en er is kans op meer regen.

Krugerpark en omgeving In tegenstelling tot de zuidkust van Kaapstad tot Port Elizabeth, is er meer kans op regen in de omgeving van bijvoorbeeld het Krugerpark. In deze tijd vna het jaar kan het dus regenen tijdens uw safari en de vegetatie is prachtig groen. Deze regenbuien zijn vaak van korte duur en vallen over het algemeen in de middag of gedurende de nacht.

Zuid-afrika Beste Reistijd

Toch geldt dat het droge seizoen, dus tijdens de wintermaanden over het algemeen een stuk beter zijn voor safari’s. Doordat het nauwelijks regent dunt de vegetatie uit en drogen tijdelijke drinkplaatsen op. De wilde dieren trekken daarom massaal het permanente waterbronnen, waardoor wilde dieren eenvoudiger kunnen worden waargenomen. Wanneer u flexibel bent met het plannen van uw reis naar Zuid-Afrika, dan zijn er ook een aantal maanden die qua tarieven interessant kunnen zijn.

Voor de meeste accommodaties in Zuid-Afrika zijn dit de maanden Wat is de beste reistijd om de Big Five te zien in Zuid-Afrika? Spot u als eerste de Big Five? Verspreid door Zuid-Afrika liggen verschillende ongerepte wildparken waar u tijdens een safari de Big Five kan spotten. De wildparken in Zuid-Afrika liggen op grote afstand van elkaar.

Over het algemeen is de periode tussen de beste reistijd voor een . Toch zijn er ook buiten het droge seizoen goede alternatieven voorhanden, want in andere delen van het land liggen ook uitstekende wildparken. In veel gevallen zijn dit bovendien , wat uitkomt kan bieden als u met kleine kinderen reist.

Wanneer Zuid-afrika Bezoeken? Satravellers Reisbureau

Wat is de beste tijd voor Walvissen in Zuid-Afrika? Zuid-Afrika is een van de beste plekken op aarde om walvissen te spotten. Seizoensgebonden kunt u walvissen waarnemen op verschillende plekken langs de zuidkust van het land. De periode waarin u walvissen het best kunt zien is tussen . In de maanden mei en juni migreren zuidkapers vanuit Antarctica naar Zuid-Afrika.

De jonge walvissen worden vaak geboren tussen augustus en september. De mannetjes walvissen bereiken de baai van Hermanus rond september en oktober. Zij komen hier dan met het doel om te gaan paren (Bloemfontijn). Met andere woorden zijn de maanden uitstekend om waar te nemen. Één van de beste locaties om walvissen te zien is ‘Walker Bay’, waar ook het populaire kustplaatsje ligt.

Daarnaast vertrekken er dagelijks excursies per boot of kajak de zee op, zodat u deze enorme Zuidkapers van dichtbij kunt bewonderen. Bovendien is het ook mogelijk om een panoramavlucht per klein vliegtuig over de baai te maken, zodat u de walvissen vanuit de lucht kunt bewonderen. Wat is de beste reistijd voor Kaapstad? De stad Kaapstad en de omgeving heeft een mediterraans klimaat met droge, warme zomers en weinig regenval.

Beste Reistijd Voor Vakantie In Zuid-afrika - Kaapstad Magazine

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg & KrugerparkNatuur Zuid Afrika: Bezoek Kruger National Park tijdens je rondreis


De maanden van november en maart zijn het meest stabiel en aangenaam. In december en januari kunnen er stevige zuidoostelijke rukwinden ontstaan, maar over het algemeen is de temperatuur hoog (tussen de 25 en 30 graden) en februari is doorgaans de warmste maand van het jaar met zwoele zomeravonden. Vlakbij Kaapstad is het glooiende landschap in augustus het toneel van een uniek schouwspel.

Een must-see als u in deze periode in de omgeving van Kaapstad bent (garden route Zuid-Afrika).Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk! Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland, het heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat. St. Lucia. Hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn ten opzichte van Nederland.

Rondreis Zuid-afrika - Panoramaroute En Krugerpark

In de avonden, na zonsondergang, kan het best koud zijn. Rond zijn de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) koel en vochtig. Deze regio is over het algemeen iets koeler dan de rest van het land. Het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. De zon komt ook regelmatig tevoorschijn, maar je kunt dan niet echt relaxen op het strand qua temperatuur.

De temperaturen aan de kust kunnen dan oplopen tot zo’n 30 graden en het is vaak heerlijk strandweer! en de wijnlanden in de omgeving komen in deze periode helemaal tot leven. In het noordoosten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in de omgeving van het , kan het in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) best koud worden! Het kan ’s nachts en ’s morgens vroeg dan zelfs tot het vriespunt dalen! Maar overdag wordt het weer snel aangenaam als de zon schijnt.

Krugerpark   Alle tips, reviews en reizen vind je op Afrika.nlSafari Krugerpark Zuid-Afrika 4 dagen - Zuid-Afrika Reizen


De beste reistijd om een safari te maken! In de zomermaanden (onze winter) wordt het hier erg warm en kan het door binnenlandse vakanties drukker en duurder zijn. Als je een rondreis door heel Zuid-Afrika wilt maken dan is de beste reistijd onze herfst en onze lente. Dit zijn de overgangsmaanden tussen zomer en winter (of winter en zomer); de maanden maart-april en september-oktober! Niet te heet, niet te koud en niet te nat.

Beste Reistijd Voor Zuid-afrika

Overzicht: Krugerpark Vakantie in 4 sterren Safari Lodge, Krugerpark Safari Vakantie 8 dagen, Krugerpark vakantie Zuid-Afrika 8 dagen safari lodge, Geniet van de Safari Lodge tijdens jouw Krugerpark vakantie in Zuid-Afrika, Alle comfort midden in de Afrikaanse bush. Zie de dieren van Afrika aan jou voorbij komen als je het terras zit in de bush.

Navigation

Home

Latest Posts

Welke Landen Vakantie

Published Apr 03, 22
7 min read

Welk Land Mag Je Op Vakantie

Published Mar 31, 22
8 min read

Wanneer Is Mei Vakantie 2021

Published Mar 10, 22
7 min read